Till senaste kommentaren

Min Coala ger normala värden oavsett var på kroppen jag placerar den, ska det va så?

Hej! Min Coala fungerar nog inte som den ska, jag kan göra mätningar på magen, benen och armen, och Coalan indikerar ändå normala värden. Varför gör den det?

Kommentarer

  • Hej Britt-Inger,

    Så bra att du är nyfiken och testar Coala med olika placeringar! Grundtekniken i Coala bygger på EKG som mäter den elektriska signalen genom kroppen mellan elektroderna. I praktiken kan man därför sätta Coala på vilken del av kroppen som helst, bara det finns ledning i hud mellan elektroderna. T ex så använder Coala tummarna som mätpunkt, och vi har utvecklat den specifikt med två mätpunkter för att maximera noggrannheten. Typiskt när man tar ett ”vanligt EKG” på vårdcentralen så har man upp till 12 st mätpunkter på kroppen.

    Fördelen med att hålla Coala mot bröstet, som är dess avsedda och av Läkemedelsverket godkända användning, är att man även fångar hjärtljudet och har möjlighet att fånga upp fladder i hjärtat, som är svårt att hitta genom att mäta på andra delar av kroppen. Just mätning mot bröstet är en validerad mätpunkt och det som vården är vana vid att tolka. Algoritmerna som analyserar dina mätningar är utvecklade särskilt för att även kunna analysera vid dålig signal, vid ”felaktig” användning, och användning i hemmiljö. Du kan således vara helt trygg med din Coala, men vi rekommenderar att den används enligt instruktion för att alltid säkerställa rätt resultat.

    Hjärtliga hälsningar,
    Evelina Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.