Vad menas med kategori 6?

Korta och långa slag definieras här som utanför +/-13 % av median RR i intervallet. Det är serier av sådana RR som löser ut kriteriet enligt tidigare beskrivning (4 resp 11 RR för fast och slow).

Avsikten med kategori 6 är att identifiera:
  • Korta takykardier/bradykardier som inte täcker hela inspelningen. Båda är intressanta eftersom en registrering som plötsligt blir långsam kan vara en normal episod mellan två snabba sekvenser
  • Korta flimmer
  • Sinusarytmi
Sedan innehåller kategori 6 även fall där rytmen plötsligt blir lite långsammare vilket bara kan bero på att användaren började inspelningen innan pulsen gått ner.