Vad är Hjärtflimmerkollen?

Hjärtflimmerkollen är ett samarbete mellan specialistmottagningen Cityheart och Coala Life AB. Med hjälp av Coala Hjärtmonitor som är till låns under utredningen, mäter du ditt EKG själv i vardagslivet under 14 dagar som sedan granskas av Cityhearts kardiologer.

Bakgrunden till samarbetet är Europeiska Kardiologförbundets rekommendation att screena hjärtat för att hitta förmaksflimmer, en av de mest förekommande hjärt- och kärlsjukdomarna i världen. Bara i Sverige är minst 300 000 personer drabbade, ett stort problem är att många är drabbade utan att veta om det.

Med hjälp av Hjärtflimmerkollen ges möjligheten att mäta sitt hjärta med Coala under två veckor i vardagslivet, utan påklistrade elektroder på bröstet eller trassliga sladdar och du slipper bära på otympliga apparater. Efter 14 dagars mätningar med Coala Heart Monitor gör Cityhearts kardiologer en samlad klinisk bedömning av alla dina mätningar och återkopplar till dig.

Efter mätperiodens slut ges du möjligheten att köpa ut Coalan till ett förmånligt pris, 500 kr rabatt, alternativt att returnera till oss. Om du väljer att behålla Coalan kan du fortsätta följa
ditt hjärta.
(Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.